12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Leestip: Schaduwblind

26 april 2017

Sam heeft het niet eenvoudig op school. Hij wordt gepest en heeft geen vrienden. Maar nadat hij door klasgenoten wordt achternagezeten in een museum en tegen een voorwerp aan wordt gegooid, verandert alles.

Meer...

Jonge Jury: Mia begrijpt bepaalde situaties beter door Kapot

26 april 2017

We zijn bijna aan het einde gekomen van de reeks stemadviezen van de leerlingen van het CSG Augustinus. Je hebt nog twee adviezen tegoed. Vandaag vertelt Mia wat ze vindt van Kapot van Carry Slee.

Meer...

Jonge Jury: Kevin las over de harde realiteit in Vermist

25 april 2017

Je hebt nog maar een paar dagen om te stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury. Weet jij al op wie je gaat stemmen? De leerlingen van het CSG Augustinus helpen je op weg. Vandaag deelt Kevin zijn mening over Vermist van Helen Vreeswijk.

Meer...

Jonge Jury: Hannah vindt het verhaal in Vlucht herkenbaar

24 april 2017

De leerlingen van het CSG Augustinus lazen mee voor de Jonge Jury en delen hun ervaringen op Leesplein. Hannah las Vlucht van Natasza Tardio en laat weten of dit boek volgens haar een winnaar van de Prijs van de Jonge Jury zou kunnen zijn.

Meer...

Jonge jury: Veerle las Sky is the limit snel uit

23 april 2017

Deze maand kunnen alle zwevende kiezers voor de Prijs van de Jonge Jury stemadvies krijgen van de leerlingen van het CSG Augustinus. Veerle vertelt je vandaag over Sky is the Limit van Caja Cazemier. Is dit haar favoriet?

Meer...

Jonge Jury: Noah las het avontuurlijke boek De kristallen sleutel

22 april 2017

Noah zit op het CSG Augustinus en las voor de Jonge Jury het eerste deel in de serie Out there: De kristallen sleutel van Manon Spierenburg. Lees verder om te ontdekken of hij op dit boek gaat stemmen.

Meer...

Prijs: Gouden lijst voor Benny Lindelauf en Ali Benjamin

21 april 2017

Vandaag zijn in 7Days, de weekkrant voor jongeren, de winnaars van de Gouden Lijst bekendgemaakt. De winnaars zijn Benny Lindelauf voor Hoe Tortot zijn vissenhart verloor en Ali Benjamin voor Suzy en de kwallen.

Meer...

Blog: Janice Tjon Fo ging de uitdaging aan

21 april 2017

Net als haar klasgenoten van het Pius X College in Bladel doet Janice Tjon Fo ook mee aan De Weddenschap. Ze houdt van spanning en romantiek.

Meer...

Jonge Jury: Laura over de puzzelstukjes in Sneeuwstorm

20 april 2017

Tot 1 mei kun je jouw stem uitbrengen voor de Prijs van de Jonge Jury. De leerlingen van het CSG Augustinus lazen mee en geven stemadvies. Vandaag geeft Laura haar mening over Sneeuwstorm van Eva Burgers.

Meer...

Jonge Jury: Jasper vergelijkt 2C met een andere uitblinker

19 april 2017

De leerlingen van het CSG Augustinus lezen mee voor de Jonge Jury. Het meest gelezen boek is 2C van Mirjam Mous. Ook Jasper las dit boek. Is hij enthousiast? Hij vertelt hierover op Leesplein.

Meer...