12+

Nieuws, leestips, acties en meer over boeken en schrijvers.

Eervolle vermelding: Vlag en Wimpel voor Eilanddagen

21 juni 2017

Gideon Samson heeft een Vlag en Wimpel in ontvangst mogen nemen voor zijn boek Eilanddagen. Deze werd vanmiddag uitgereikt door de Griffeljury.

Meer...

Spannende leestip: Fataal

21 juni 2017

Een ontspannen weekje weg. Dat is wat de vier vriendinnen in Fataal van plan waren. Maar er is wrijving, er speelt meer. Onderlinge frustraties en verdachte omstandigheden rond hun vakantievilla maken het er niet beter op.

Meer...

Briefwisseling: Caroline schrijft Anouk Saleming

20 juni 2017

Lerares Caroline Wisse Weldam vraagt schrijfster Anouk Saleming, winnares van de Jonge Jury Debuutprijs, naar haar dromen en waar ze gelukkig van wordt.

Meer...

Doorlezen: 5 boeken om te lezen na Schuld

19 juni 2017

Tijdens de Dag van de Jonge Jury mocht schrijfster Mel Wallis de Vries de Prijs van de Jonge Jury in ontvangst nemen voor Schuld, haar spannende jeugdthriller. Maar wat lees je hierna? Wij geven tips!

Meer...

Vakantielezen: Lees Hoe overleef ik mijn vakantie? op je telefoon

19 juni 2017

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je zou je vakantie dus kunnen beginnen met het lezen van Hoe overleef ik mijn vakantie? van Francine Oomen in de VakantieBieb. Wij delen alvast enkele weetjes over het boek, de serie en de schrijfster.

Meer...

Spannende leestip: Meisje vermist

14 juni 2017

Madison ontdekt dat haar vader niet haar biologische vader is, ze is verwekt met behulp van een spermadonor. Ze kan niet begrijpen dat haar moeder en zus dit voor haar verborgen hebben gehouden en is vastbesloten om haar biologische vader te vinden.

Meer...

Briefwisseling: Caroline schrijft Rob Ruggenberg

13 juni 2017

Lerares Nederlands Caroline Wisse-Weldam vraagt schrijver Rob Ruggenberg in een briefwisseling naar de hokjes waar hij in past, zijn bucketlijst en ze is nieuwsgierig naar hoe het was om de Prijs van de Jonge Jury niet te winnen.

Meer...

Vakantielezen: Lees Verdacht in de Vakantiebieb

12 juni 2017

De VakantieBieb is weer open en er staat een stapel e-Books voor je klaar, zoals bijvoorbeeld Verdacht van Carry Slee. Wij geven je alvast een aantal weetjes over dit boek en de schrijfster.

Meer...

Campagne: Bloedstollende en zenuwslopende verhalen

9 juni 2017

Vandaag gaan de Spannende Boeken Weken weer van start. Ruim twee weken lang staan de spotlights gericht op verhalen die je de koude rillingen bezorgen. Ben jij een fan? Lees dan verder!

Meer...

Leesplein: Nieuwe knop voor Doorleestips

8 juni 2017

Je hebt álle Harry Potters uit, wat ga je nu lezen? Je wacht al maanden op de nieuwe Mel Wallis de Vries en weet niet welke andere boeken net zo leuk zijn. Voor zulke problemen heeft Leesplein de Doorleestips. En die zijn nu extra makkelijk te vinden.

Meer...