Films

Veel boeken zijn ook verfilmd. Handig, om te kijken wat beter is: het boek of de film. Niet alle films zijn nog te koop, maar je kunt ze wel altijd lenen via de bibliotheek.
A Monster Calls (Film)

A Monster Calls (Film)

Schrijver: Patrick Ness

Verfilming van het boek Zeven minuten na middernacht van Patrick Ness over Conor, die sinds zijn moeder ziek is wordt geteisterd door nachtmerries. Op een nacht krijgt hij hulp uit onverwachte hoek: een vriendelijk monster uit de achtertuin stapt zijn slaapkamer binnen. Samen met het monster begint Conor een lange reis om zijn nachtmerries onder ogen te kunnen komen.

Nu al te zien in de bioscoop, vanaf april 2017 ook op dvd.


Leeftijd: 12+
Uitgever: Focus Features, 2017

Alice in Spiegelland (Film: Alice, Through the looking glass)

Alice in Spiegelland (Film: Alice, Through the looking glass)

Schrijver: Lewis Carroll

Als Alice terugkeert naar deze magische wereld moet zij terug in de tijd reizen om haar beste vriend Mad Hatter (gespeeld door Johnny Depp) te redden. Vervolg op Alice in Wonderland.


Leeftijd: 12+
Uitgever: Walt Disney Studios, 2016

ISBN: 8717418489090
Kappen! (Film)

Kappen! (Film)

Schrijver: Carry Slee

Verfilming van het gelijknamige boek van Carry Slee, waarin Sander het niet prettig vindt dat Emiel bij het vriendengroepje komt. Er gebeuren opeens dingen die niet kunnen. Voor hij het weet zit Sander tot over zijn oren in de problemen.

Vanaf april 2017 verkrijgbaar op dvd.


Leeftijd: 12+
Uitgever: Shooting Star Filmcompany, 2016

Boy 7 (Film)

Boy 7 (Film)

Schrijver: Mirjam Mous

Verfilming van de spannende gelijknamige jeugdroman van Mirjam Mous, over Sam, die alles op alles moet zetten om de waarheid boven tafel te krijgen.

Omvang: 1 dvd; ca. 90 min. Nederlands gesproken.


Leeftijd: 12+
Uitgever: A-Film Distribution, 2015

ISBN: 8716777951965
Pijnstillers (Film)

Pijnstillers (Film)

Schrijver: Carry Slee

Verfilming van het gelijknamige boek van Carry Slee, over Casper, wiens leven ineens op zijn kop staat. Hij ontmoet Anouk, zijn moeder blijkt ongeneeslijk ziek te zijn en hij ontdekt wie zijn vader is.

Omvang: 1 dvd; ca. 128 min. Nederlands gesproken.


Leeftijd: 12+
Uitgever: Dutch Filmworks, 2015

ISBN: 8715664113783
Trash (Film)

Trash (Film)

Schrijver: Andy Mulligan

Verfilming van het gelijknamige boek van Andy Mulligan over twee jongens die opgroeien in de sloppenwijken van Rio. Op een dag vinden zij een goed gevulde portomonee. Een vondst waardoor hun leven zal veranderen.


Leeftijd: 12+
Uitgever: Universal Studio´s, 2015

ISBN: 5053083005382
Kenau (Film)

Kenau (Film)

Schrijver: Lydia Rood

Haarlem, december 1572. Tijdens de belegering van de stad door de Spanjaarden, besluit Kenau Hasselaar na het verlies van haar jongste dochter met een vrouwenleger de wapens op te pakken. Legerkapitein Wigbolt Ripperda wil liever zelf de leiding houden, maar moet al snel erkennen dat samenwerken met de moedige vrouwen het beste is voor de stad.

Geïnspireerd op het script van deze film schreef Lydia Rood Kathelijne van Kenau, het verhaal over de belegering vanuit het perspectief van de dochter van Kenau Hasselaar.


Leeftijd: 12+
Uitgever: Dutch Filmworks, 2014

ISBN: 8715664110539
The Hobbit: An Unexpected Journey (Film)

The Hobbit: An Unexpected Journey (Film)

Schrijver: J.R.R. Tolkien

De eerste film in de trilogie gebaseerd op De Hobbit van J.R.R. Tolkien. Bilbo Balins gaat samen met de tovenaar Gandalf en dertien dwergen op zoek naar de schat die de draak Smaug van hen gestolen heeft. Het wordt een spannende reis en onderweg ontdekt Bilbo dat hij slimmer en moediger is dan hij ooit had vermoed.
Speelduur 163 minuten, Nederlands ondertiteld.


Leeftijd: 12+
Uitgever: Warner Home Video, 2013

ISBN: 5051888148723