6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Leestip: Eiland in de drup

21 maart 2018

Keila woont op een zwevend eiland. Ze beleeft er leuke avonturen, ze wint een zwemwedstrijd en ze mag de raketschoenen van haar vriend Jon uitproberen. Maar het blijft maar regenen op het eiland. Iemand moet het stoppen!

Meer...

Doorlezen: 3 series voor fans van Broederband en de Grijze Jager

19 maart 2018

De meeste jongens zijn het erover eens: De Grijze Jager en Broederband zijn goeie series. Heb je alle delen van deze spannende series uit, dan raad je ze misschien aan bij je vrienden of klasgenoten. Zo werden de boeken van John Flanagan enorm populair. Maar als ze allemaal uit zijn, wat lees je dan?

Meer...

Leestip: Stad en land

14 maart 2018

Kraai ontdekte het vuur en Willem was van beroep poepophaler. Doeke kweekte reuzenuien in zijn schooltuin en Egbert beschermt de grutto´s. Vijftig verhalen over natuur, dieren, landschap en wetenschap.

Meer...

Boeken: Lees over natuur in de Boekenweek

9 maart 2018

Morgen begint de Boekenweek voor volwassenen. Het thema: natuur. Voor kinderen zijn er ook geweldige boeken over dit onderwerp. Lees je mee?

Meer...

Doe mee: Stem op het beste boek voor de Kinderjury

7 maart 2018

De stembussen zijn open! Alle kinderen van Nederland kunnen stemmen op het beste boek dat in 2017 verscheen. Wat is het beste boek? Jij bent de jury!

Meer...

Leestip: Niet thuis

7 maart 2018

Hannah woont in leefgroep De Haven. Samen met Mathijs, Julius, Armber, Rosalie, Twanneke en Bjorn. Ze woont daar omdat haar ouders niet normaal kunnen doen. Ze hebben groepsleiding die voor hen zorgen en een gastvrouw, die kookt en schoonmaakt. Het is geen slecht leven. Maar dan komt meneer Reijmers-Slijmers.

Meer...

Schrijver: Interview met Geert-Jan Roebers

1 maart 2018

Deze maand is de Boekenweek voor volwassenen, met als thema Natuur. Voor kinderen zijn er ook veel leuke boeken over dit onderwerp. Bioloog en schrijver Geert-Jan Roebers schreef bijvoorbeeld een ´wedstrijdje tussen coole dieren´ en vertelt erover in dit interview.

Meer...

Leestip: Wie heeft het gedaan?

28 februari 2018

Een verdwijning, een moord en een inbraak: los jij dit op? Deze 25 misdaden en mysteries vragen om een detective die kan achterhalen wat er aan de hand is.

Meer...

Prijs: Deze kinderen winnen Ronja de roversdochter

24 februari 2018

Deze maand is de actie Geef een boek cadeau! Je kunt Ronja de roversdochter voor maar 2 euro kopen. Leesplein geeft 5 exemplaren gratis weg. Lees hier wie de gelukkigen zijn.

Meer...

Leestip: Mysterie in de bieb

21 februari 2018

In de bibliotheek van Sint-Anatole wonen spinnen en muizen. Er staan maar weinig boeken, die allemaal heel dik en saai zijn. Tot er een nieuwe biebjuf komt: juffrouw Charlotte. Zij houdt zoveel van boeken, dat ze er soms zelfs in verdwijnt.

Meer...