6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Prijs: Sarah van Pruissen is Voorleeskampioen 2018

23 mei 2018

De twaalfjarige Sarah uit Zwolle is de beste voorlezer van Nederland. Dat besloot de jury woensdag tijdens de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2018. Er deden in totaal 223.000 kinderen mee aan de Voorleeswedstrijd.

Meer...

Leestip: De wind in de wilgen

23 mei 2018

Mol zit midden in de voorjaarsschoonmaak als hij de lente in de lucht voelt. Hij smijt zijn poetsspullen neer en kruipt zijn huis uit, de heerlijke lente tegemoet. Hij rolt door de weilanden en belandt bij de rivier.

Meer...

Doorlezen: 5 leuke avi-boeken net als Wat een mop!

21 mei 2018

Wie houdt er niet van moppen, strips en grappige verhalen?
Hoe leuker lezen is, hoe meer je leest. En hoe meer je leest, hoe beter het gaat. En hoe beter het gaat, hoe leuker het is! Het is dus heel belangrijk om een leuk boek te kiezen. Is het boek uit? Lees door met deze Doorleestips.

Meer...

Leestip: Een indiaan als jij en ik

16 mei 2018

Boaz speelt graag in de duinen. Tegen zijn moeder zegt hij dat hij gaat voetballen met Colin, omdat ze wil dat hij vrienden heeft. Boaz vindt het prima zonder vrienden, tot Aïsha in de klas naast hem komt zitten. Haar wil hij wel als vriend. Zij is een indiaan, hij weet het zeker.

Meer...

Leestip: Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown

9 mei 2018

Buschauffeur Bert rijdt al tien jaar dezelfde route. Met opstoppingen, sneeuw of regen, vertraging en lastige schoolkinderen. Hij ziet uit naar zijn pensioen. Tot hij op een dag iets voelt fladderen in zijn borstzak.

Meer...

Prijs: Vlaamse lezers kiezen Bobbi Bolhuis, Armstrong en Alaska

7 mei 2018

Meer dan 8000 kinderen deden mee met de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Ze lazen allemaal acht boeken in hun eigen leeftijdsgroep. De winnende boeken zijn nu bekendgemaakt.

Meer...

Musical: Speel jij straks mee in de musical Kruistocht in spijkerbroek?

3 mei 2018

Vanaf september 2018 speelt de musical Kruistocht in spijkerbroek weer in Nederland. Het Nationaal Jeugd Musical Theater is nu op zoek naar jongens vanaf 8 jaar die willen meespelen. Is dat iets voor jou? Lees hier hoe je je aanmeldt.

Meer...

Leestip: Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

2 mei 2018

Dit boek gaat over kracht, moed en doorzettingsvermogen. Over vrouwen en meisjes die niet luisterden naar de verboden en ontmoedigingen. Die rebels waren en niet opgaven. Ontmoet honderd inspirerende vrouwen van vroeger en nu.

Meer...

Schrijver: Interview met Sjoerd Kuyper

1 mei 2018

Schrijver Sjoerd Kuyper begint zijn boeken niet met een vooropgezet plan. ´Ik enter wat er langskomt in de wereld,´ zegt hij. Dat betekent ook dat je tijdens je vakantie goede ideeën kunt krijgen. Wat doe je daar dan mee?

Meer...

Boeken: Lezen over oorlog en vrede

26 april 2018

Op 4 mei herdenken we slachtoffers van oorlogen. Op 5 mei vieren we dat we nu in vrede leven. Dat is soms best moeilijk, als je nog nooit zelf oorlog hebt meegemaakt. Een boek hierover lezen helpt. Kies een van deze mooie verhalen.

Meer...