6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Zomerleestip: Kasteel in zicht!

16 augustus 2017

Je staat op de ophaalbrug over de slotgracht. Boven je steekt een enorm kasteel dreigend de lucht in. Ontdek jij alle geheimen van deze indrukwekkende plek?

Meer...

Vakantielezen: Lina leest Het geheim van de filmster in de VakantieBieb

14 augustus 2017

Wat lees jij deze zomer? In de app VakantieBieb lees je gratis de leukste boeken, gewoon op je iPad of tablet. Lina uit groep 4 kiest Het geheim van de filmster, want de voorkant ziet er mooi uit.

Meer...

Vakantie: 3 toffe dingen om te doen op een vrije dag

11 augustus 2017

Wat ga je vandaag doen? Heb je geen plannen, verveel je je misschien zelfs, dan is hier de oplossing! 3 ideeën om zelf te doen op een vrije dag. Met boekentips die je erbij helpen.

Meer...

Zomerleestip: Kaat en Ko, de zee op!

9 augustus 2017

Kaat is een stoer meisje. Ze woont bij het strand en beleeft daar avonturen met haar hond Ko en haar vriend Bink. In dit tweede boek over Kaat wil ze een zeehond redden.

Meer...

Vakantielezen: Damiän leest Moet je die mop zien! in de VakantieBieb

7 augustus 2017

Kom boeken lenen in de VakantieBieb! Heel makkelijk, gewoon op je tablet! De hele zomer lees je gratis de leukste verhalen. Damiän uit groep 4 gaat op de humoristische tour met Moet je die mop zien!

Meer...

Doe mee: Test je kennis van boeken in de zomerkennisquiz

4 augustus 2017

Heb jij al meegedaan aan de zomerkennisquiz? Je kunt een stapel boeken winnen! Alle antwoorden zijn te vinden op Leesplein.

Meer...

Leestip: Het geheim van het Nachtegaalbos

2 augustus 2017

Ben je klaar voor een avontuur in een magisch bos? Henriette is verhuist van Londen naar het platteland. Bij het huis hoort een bos, en het schijnt dat daar een heks woont. Maar wat er binnen in huis gebeurt, onder leiding van dokter Hardy, is misschien nog wel veel vreemder.

Meer...

Vakantielezen: Shanna leest Nooit de buren bijten in de VakantieBieb

31 juli 2017

De hele zomer kan je gratis boeken lezen op je tablet. In de app VakantieBieb heb je de keuze uit veel leuke boeken. Shanna uit groep 5 leest Nooit de buren bijten, want ze is dol op verhalen over vampiers.

Meer...

vakantie: 8 boeken om thuis mee op reis te gaan

28 juli 2017

Heb je even niks te doen in de vakantie? Verveeldag, regen? Kies een van deze 8 boeken en beleef vanuit je luie stoel een avontuurlijke vakantie.

Meer...

Zomerleestip: Samen sterk

26 juli 2017

Beer, Eland en Bever zijn de beste vrienden. Ze maken vandaag een kanotocht en ieder doet dat zoals hij zelf denkt dat het moet. Al gauw slaan ze om, vallen van een waterval en komen op een rots terecht. Wat nu?

Meer...