6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Prijs: Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt

21 juni 2017

22 boeken werden er vandaag bekroond met een Zilveren Griffel, Zilveren Penseel of Palet of een Vlag en Wimpel. Dit zijn de winnaars.

Meer...

UIT: 100% Coco in de bioscoop

21 juni 2017

Je favoriete modeblogger schittert op het witte doek! Vanaf 6 juli kun je Coco, alias Style Tiger, in de bioscoop bekijken in de verfilming van de boeken 100% Coco, dagboek van een modeblogger en 100% Coco. Paris.

Meer...

Leestip: Siem Subliem en het rode gevaar

21 juni 2017

De ouders van Siem hebben een parfumfabriek. Hun laatste topgeurtje is Siem Subliem 1, het best verkopende parfum van dit moment. Het geurtje is ontdekt door Siem. En de concurrent, Karel Meur, wil óók graag weten hoe die geur in elkaar zit. Om het na te maken natuurlijk.

Meer...

Doorlezen: 4 boeken net als Hoe overleef ik de brugklas?

19 juni 2017

Ga jij na de zomer naar de middelbare school? Best spannend. Misschien heb je al wat survivaltips gehaald uit het leuke boek Hoe overleef ik de brugklas? Er zijn nog veel meer leuke boeken voor aanstaande bruggers. Leesplein tipt er vier.

Meer...

Vakantielezen: Chelsea leest Hoe overleef ik mijn vakantie? in de VakantieBieb

19 juni 2017

Lees de hele zomer de leukste boeken op je tablet met de gratis app VakantieBieb. Chelsea uit groep 6 kiest voor Hoe overleef ik mijn vakantie? Lekker toepasselijk.

Meer...

Leestip: De zombietrein en andere stripgedichten

14 juni 2017

Chips die aan je vingers plakt, een vader die ongelooflijk luid niest. Juf en meester die voor één dag kind zijn, een vriendje dat altijd de baas speelt. Daarover gaan de strips in dit boek. Strips die ook een gedicht zijn.

Meer...

Vakantielezen: Tessa leest Voor altijd vriendinnen in de VakantieBieb

12 juni 2017

Wat lees jij in de vakantie? In de gratis app VakantieBieb vind je de leukste boeken. Tessa kiest Voor altijd vriendinnen, want ze weet precies wat het is om beste vriendinnen te hebben.

Meer...

Prijs: Dagboek van een muts en Waanzinnige boomhut winnen de Kinderjury

11 juni 2017

Vandaag werden de winnaars van de Prijs van de Kinderjury 2017 bekendgemaakt. Als beste boek voor kinderen van 6-9 jaar werd De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen gekozen. De lezers van 10-12 jaar kozen Dagboek van een muts, Puppy love.

Meer...

Leesplein: Nieuwe knop voor Doorleestips

8 juni 2017

Je hebt álle Grijze Jagers uit, wat ga je nu lezen? Je wacht al maanden op de nieuwe Waanzinnige Boomhut en weet niet welke andere boeken net zo leuk zijn. Voor zulke problemen heeft Leesplein de Doorleestips. En die zijn nu extra makkelijk te vinden.

Meer...

Leestip: Helemaal aan de rand van mij, ben jij

7 juni 2017

Aan de rand van de zee, liggen zandkorrels. Dat is duidelijk. Maar wat is er aan de rand van de winter? Aan de rand van je verveling? Aan de rand van de rand? Filosofeer mee!

Meer...