6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Leestip: De tovertest

13 december 2017

Vier heksenvriendinnen wonen samen in een huis: De Heksenkeet. Ken jij ze al? Sybil is door elkaar geraakt met haar kat. Luna zet de beste toverthee. De venijnige Stella heeft een spin in haar haren. En Lidwien houdt van lezen en van haar pompoen-poes Poentje.

Meer...

Prijs: Mare (14) wint de Selfiewedstrijd

8 december 2017

De jury had een lastige klus met al die prachtige inzendingen voor onze selfiewedstrijd. Uiteindelijk is de veertienjarige Mare als winnaar aangewezen. Zij wint een afdruk van haar selfie op canvas. De winnaars van de boekenpakketten zijn Siem (9), Noortje (12), Tycho (13) en Oscar (2) & Nica (7). Tobias (8) is de winnaar van het schilderij van Thaïs Verheyden.

Meer...

campagne: KerstLuisteren met de LuisterBieb

7 december 2017

Liever luisteren dan lezen? Download dan de app LuisterBieb en laat je verrukkelijk voorlezen. Kies bijvoorbeeld Teunis, over een olifant in de mensenwereld. Of raak in kerstsfeer met Reis naar de Noordpool (Polar Express).

Meer...

Leestip: Zondag maandag sterrendag

6 december 2017

Nora is uitvinder. Ze heeft drie grote broers, waar ze veel uitvindingen voor maakt. Een wegjaagdraak, een Bas-val en een spuitbus tegen Felixen. Voor de nieuwe buurjongen maakt ze een jongens-ontstopper. Maar die blijkt iets anders nodig te hebben.

Meer...

Schrijver: Interview met Femke Dekker

1 december 2017

Elke maand interviewen we een schrijver of tekenaar. In december vertelt Femke Dekker over haar heksenverhalen en waarom ze het liefst fantasy schrijft.

Meer...

Kunstleestip: Grote kunst voor kleine kenners: Museumschatten

29 november 2017

Dit is een reuzeboek. Lukt het je om het op schoot te leggen en te openen, dan staat je een bijzondere reis langs beroemde kunstwerken te wachten. Maar dan net anders.

Meer...

Selfie: Lydia Rood gaat op avontuur

27 november 2017

Op een selfie of zelfportret laat je je van je beste kant zien. Schrijfster Lydia Rood heeft zichzelf in een avontuurlijke plaatje gezet. Ook in haar boeken gaat ze graag op avontuur.

Meer...

Doe mee: Is jouw selfie een prijs waard?

24 november 2017

Wie meedoet met de Selfiewedstrijd maakt kans op mooie boeken én een afdruk van jouw selfie op doek. Maar er is meer. Onder de inzenders verloten we een echt schilderij, gemaakt door illustrator Thaïs Vanderheyden. Iedere inzender heeft dus evenveel kans op deze geweldige prijs!

Meer...

Kunstmaand: Duik in de kunst met filmpjes van ARTtube

22 november 2017

Hoe beleef jij kunst het liefst? Ga je naar een museum, bekijk je het in een boek of maak je liever zelf kunst? Met de filmpjes van ARTtube duik je in een kunstwerk.

Meer...

Kunstleestip: Kunst?

22 november 2017

Mag je lachen om kunst? Moet er een lijst omheen om te laten zien dat het kunst is? En een wc pot in een museum, is dat kunst?

Meer...