Nieuwsarchief

Het laatste nieuws over kinder-, jeugd- en jongerenliteratuur en lezen.

Leestips: Week 25

23 juni 2017

Iedere week geven we leestips voor alle leeftijden. Deze week waren het er 26, vier gewone, zestien Doorleestips en zes zomerse leestips.

Meer...

Prijs: Zilveren Griffels, Penselen, Paletten en Vlag en wimpels uitgereikt

21 juni 2017

Zeven Zilveren Griffels, twee Zilveren Penselen, twee Zilveren Paletten en in totaal elf Vlag en Wimpels zijn vanmiddag uitgereikt tijdens de MidzomerKinderboekenBorrel in Amsterdam.

Meer...

Publicatie: BLIKSEM - Nieuw tijdschrift voor kinderen

21 juni 2017

Sinds kort is BLIKSEM verkrijgbaar, een geïllustreerd magazine voor ´kleine donders´ van vier tot zeven jaar. Het is volgens de makers zo speciaal dat het vraagt om een bijzondere plek in de boekenkast.

Meer...

Film: 100% Coco in de bioscoop

21 juni 2017

Op 1 juli gaat de film 100% Coco in première. De film is gebaseerd op de populaire boeken van Niki Smit.

Meer...

Evenement: Dag van de Educatieve Auteur

21 juni 2017

Op 11 november a.s. vindt in Amersfoort voor het eerst de Dag van de Educatieve Auteur plaats. Deze dag wordt georganiseerd door de sectie Educatieve Auteurs van de Auteursbond.

Meer...

Evenement: Vonne van der Meer schrijft Voorleeslunchverhaal 2017

21 juni 2017

Begin oktober vindt de Nationale Voorleeslunch weer plaats. Vonne van der Meer schrijft het Voorleeslunchverhaal voor dit jaar.

Meer...

Actueel: Auteurs en illustratoren verdienen minder door daling afdracht leenrechtvergoeding

20 juni 2017

Minister Bussemaker (OCW) heeft de Tweede Kamer een onderzoeksrapport gestuurd over ontwikkelingen in de uitleningen bij openbare bibliotheken en de daarmee samenhangende afdracht van leenrechtvergoedingen. De afdracht per rechthebbende is flink gedaald.

Meer...

Brieven: Caroline schrijft Anouk Saleming

20 juni 2017

Lerares Nederlands Caroline Wisse-Weldam schreef brieven aan een aantal auteurs. Ze kreeg leuke en uitgebreide antwoorden terug. Leesplein mag deze brieven publiceren. Vandaag de achtste: Anouk Saleming.

Meer...

Prijs: Eén kinderboek op longlist Jan Wolkers Prijs 2017

20 juni 2017

Zondag is de longlist voor de vijfde editie van de Jan Wolkers Prijs bekendgemaakt. Er staan negentien titels op, waaronder één kinderboek.

Meer...

Doorlezen: Doorleestips juni

19 juni 2017

Dit jaar lezen we door op Leesplein: iedere derde maandag van de maand geven we Doorleestips bij bekende boeken. Vandaag de zesde reeks.

Meer...