Films van boeken

Een selectie van verfilmde kinder-, jeugd- en jongerenboeken voor 0-15+ jaar en (veel) ouder. Ze zijn niet altijd meer te koop, vaak wel nog te leen via de bibliotheek.
Before I Fall (Film)

Before I Fall (Film)

Schrijver: Lauren Oliver

Samantha Kingston is niet de aardigste meid die er rondloopt. Ze lijkt een kans te krijgen het anders aan te pakken. Als ze na afloop van een feest een ongeluk krijgt, ontwaakt ze de volgende dag zonder toekomst. Ze maakt keer op keer haar laatste dag mee, telkens eindigend in dat ongeluk. Verfilming van het gelijknamige boek (in Nederlands vertaald als Voor ik val).


Leeftijd: 15+
Uitgever: Awesomeness Films, 2017

A Monster Calls (Film)

A Monster Calls (Film)

Schrijver: Patrick Ness

Verfilming van het boek Zeven minuten na middernacht van Patrick Ness over Conor, die sinds zijn moeder ziek is wordt geteisterd door nachtmerries. Op een nacht krijgt hij hulp uit onverwachte hoek: een vriendelijk monster uit de achtertuin stapt zijn slaapkamer binnen. Samen met het monster begint Conor een lange reis om zijn nachtmerries onder ogen te kunnen komen.

Nu al te zien in de bioscoop, vanaf april 2017 ook op dvd.


Leeftijd: 12+
Uitgever: Focus Features, 2017

Mees Kees langs de lijn (Film)

Mees Kees langs de lijn (Film)

Schrijver: Mirjam Oldenhave

Vierde Mees Kees-verfilming, naar het gelijknamige boek van Mirjam Oldenhave. De school van Meester Kees doet mee aan een toekomstproject.

Nederlands gesproken. Dvd, 1 disk, speelduur 79 min.


Leeftijd: 6-9
Uitgever: PV Pictures, 2017

ISBN: 8713045248307
Miss Peregrine´s Home for Peculiar Children (Film)

Miss Peregrine´s Home for Peculiar Children (Film)

Schrijver: Ransom Riggs

Zolang Jacob zich kan herinneren heeft zijn opa hem spannende verhalen verteld. Over de bijzondere kinderen met wie hij vroeger, nadat hij voor de nazi´s uit Polen was gevlucht, in een weeshuis woonde. Na de gruwelijke moord op zijn opa besluit Jacob in Engeland op zoek te gaan naar het weeshuis en de bijzondere kinderen.


Leeftijd: 15+
Uitgever: Chernin Entertainment, 2017

ISBN: 8712626064237
T2 Trainspotting (Film)

T2 Trainspotting (Film)

Schrijver: Irvine Welsh

Verfilming van Welsh´ roman Porno die een vervolg is op Trainspotting. Na jaren in Amsterdam te hebben gewoond, gaat Mark Renton terug naar Edinburgh om te zien hoe het zijn oude vrienden vergaat.

Nu al te zien in de bioscoop, vanaf juni 2017 ook op dvd.


Leeftijd: 15+
Uitgever: DNA Films, 2017

Afbeelding omslag nog niet aanwezig

Toen mijn vader een struik werd (Film)

Schrijver: Joke van Leeuwen

Toda´s vader was banketbakker, tot hij naar het Zuiden moest om te vechten. Voor Toda zelf is het land ook niet veilig meer, ze vlucht. Alleen haar oma blijft achter, om op het huis te passen.

Speelduur: 90 minuten.


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Lemming Film, 2017

Alice in Spiegelland (Film: Alice, Through the looking glass)

Alice in Spiegelland (Film: Alice, Through the looking glass)

Schrijver: Lewis Carroll

Als Alice terugkeert naar deze magische wereld moet zij terug in de tijd reizen om haar beste vriend Mad Hatter (gespeeld door Johnny Depp) te redden. Vervolg op Alice in Wonderland.


Leeftijd: 12+
Uitgever: Walt Disney Studios, 2016

ISBN: 8717418489090
Beyond sleep (Film)

Beyond sleep (Film)

Schrijver: Willem Frederik Hermans

Verfilming van de roman Nooit meer slapen van W.F. Hermans, over geologiestudent Alfred Issendorf die voor onderzoek naar het noorden van Noorwegen reist en daar langzaam ontspoort door het overweldigende landschap, het gebrek aan medewerking van de lokale mensen en de muggen.


Leeftijd: 15+
Uitgever: September Film, 2016

ISBN: 8718836862984
  4