0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

ZomerLeestip: Pip en Posy en het nieuwe vriendje

16 augustus 2017

Vriendschappen sluiten aan zee tussen de schelpen en de zandkastelen, dat is toch leuk! Lees het in de Zomerleestip van vandaag, Pip en Posy en het nieuwe vriendje van Nosy Crow met illustraties van de bekende Axel Scheffler.

Meer...

Vakantielezen: Lekker voorlezen met de VakantieLeestips van Monica Maas

14 augustus 2017

Duizendpoot Monica Maas heeft gekozen voor 3 VakantieLeestips waarvan ze zelf de auteur en illustrator is en veel goede reacties over ontvangt.

Meer...

ZomerLeestip: Bobbi: lente, zomer, herfst en winter

9 augustus 2017

In de ZomerLeestip van vandaag neemt Bobbi ons mee naar het strand. IJsjes eten, garnalen vangen, spetteren in de zee en je helemaal ingraven, leuk! Lees het in Bobbi: lente, zomer, herfst en winter van Monica Maas.

Meer...

Vakantielezen: In de koffer van Guido van Genechten zitten 3 VakantieLeestips

7 augustus 2017

Tijdens de zomermaanden juni en juli berichtten we elke maandag de VakantieLeestips van auteurs, illustratoren en professionals die zich bezighouden met leesbevordering. Ook in augustus doen we nog verslag.

Meer...

Zomerleestip: Eekhoorn in de zomer

2 augustus 2017

In de maanden juni en juli hebben we elke woensdag een Zomerleestip geplaatst. Daar gaan we deze maand natuurlijk mee door. In Eekhoorn in de zomer van Lotje krijgen we zoekopdrachten en doen we buitenspellen.

Meer...

Vakantielezen: Lekker voorlezen met de VakantieLeestips van Shirley Post

31 juli 2017

Shirley Post, voorleescoördinator en leidinggevende in de Kinderopvang, sluit de maand juli af met haar VakantieLeestips.

Meer...

Prijs: KIDDO-Leespluim voor Ha... een wipwap!

27 juli 2017

De achtste KIDDO-Leespluim van 2017 is voor Ha... een wipwap! van Susanne Strasser.

Meer...

ZomerLeestip: Dikkie Dik: zomerfratsen

26 juli 2017

Op een warme zomerdag spelen kinderen toch graag met water. Dikkie Dik ook. Lees het in de VakantieLeestip van vandaag Dikkie Dik: zomerfratsen van Jet Boeke.

Meer...

Film: Dikkertje Dap in première op Nederlands Film Festival

25 juli 2017

De familiefilm Dikkertje Dap, gebaseerd op het gelijknamige versje van Annie M.G. Schmidt, gaat zondagmiddag 24 september in première, tijdens de 37e editie van het Nederlands Film Festival.

Meer...

Vakantielezen: Pauline Oud plukt VakantieLeestips uit eigen kast

24 juli 2017

Midden in de zomer deelt prentenboekmaakster Pauline Oud haar VakantieLeestips met ons. Ze heeft drie boeken uitgekozen over haar bekendste figuurtjes.

Meer...