15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Leestip: World of Wanderlust

16 augustus 2017

Heb je zin om op reis te gaan, maar nog geen echte plannen? Raadpleeg dan eens World of Wanderlust van reisblogger Brooke Saward.

Meer...

Vakantielezen: Reis met je smartphone naar Stockholm

14 augustus 2017

Met de VakantieBieb kun je naar Stockholm reizen voor een spannend avontuur: download de thriller Stockholm delete van Jens Lapidus op je smartphone.

Meer...

Leestip: Het zomerhuis

9 augustus 2017

Sasha en Ray delen drie halfzussen, maar hebben elkaar nog nooit gezien. Maar deze zomer gaat het dan eindelijk gebeuren. Het zomerhuis is de nieuwe jongerenroman van Ann Brashares.

Meer...

Vakantielezen: Een heerlijke Val met je smartphone

7 augustus 2017

Open de VakantieBieb en ga mee op reis naar New York. Daar volg je Liv op de voet tijdens haar beklemmende zoektocht naar de waarheid over de dood van haar beste vriendin. Ofwel: lees Val van Cis Meijer.

Meer...

Leestip: Lichaam van licht

2 augustus 2017

Jonas raakt zo in de ban van een computergame dat hij alles om zich heen vergeet. Ook zichzelf. Lees Lichaam van licht van Jelmer Soes.

Meer...

Vakantielezen: Neem een Hittegolf mee op je mobieltje

31 juli 2017

Kun je niet kiezen welk boek mee moet op vakantie? Neem ze allemaal mee op je mobieltje of je tablet. Hittegolf van thrillerschrijfster Suzanne Vermeer bijvoorbeeld.

Meer...

Leestip: Donkerblauwe woorden

26 juli 2017

Kunnen boeken je leven redden? Soms wel. Lees het prachtige Donkerblauwe woorden van Cath Crowley.

Meer...

Vakantielezen: Lees dit zonneboek tijdens je vakantie

24 juli 2017

Houd je van een lekker lichte vakantiekoffer én van lezen? Download dan een e-book op je smartphone. Bijvoorbeeld Ik geef je de zon van Jandy Nelson.

Meer...

Blog: Nena geniet van de gedichten van Tim

20 juli 2017

Nu de schooltentamens voorbij zijn, heeft onze blogger Nena Veenstra weer tijd om te lezen - en voor ons te schrijven. Bijvoorbeeld over de dichtbundel van Tim Hofman.

Meer...

Leestip: De zon is ook een ster

19 juli 2017

Nog slechts een dag heeft Natasha, voordat zij en haar familie het land uitgezet worden. En net die ene dag ontmoet ze Daniel. Lees de nieuwe jongerenroman van Nicola Yoon: De zon is ook een ster.

Meer...