15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Filmtip: Dorst

22 maart 2018

Vorige week ging de film Dorst in première naar de gelijknamige roman van Esther Gerritsen. Het is de filmtip van deze week.

Meer...

Campagne: Nederland Leest 2018 in teken van voeding

21 maart 2018

Voeding wordt komend najaar het thema van Nederland Leest. Het Geschenkboek wordt een bundel met bijdragen van vijf voedingsexperts. Bij Nederland Leest Junior staat Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten centraal.

Meer...

Leestip: Als het waar is

21 maart 2018

Stel dat jij bijzondere gaven hebt en met je gedachten alles kunt bewerkstelligen. Of stel dat het allemaal maar dom toeval is? De hoofdpersoon in Als het waar is van Tara Altebrando weet niet wat wel en niet waar is.

Meer...

Doorlezen: 3 titels voor fans van Het schnitzelparadijs

19 maart 2018

Heb je genoten van Het schnitzelparadijs van Khalid Boudou? En ben je op zoek naar nog zo´n soort (leeslijst)boek? Bekijk dan snel onze drie doorleestips.

Meer...

Filmtip: Nooit meer slapen

15 maart 2018

Komend weekend eindigt de Boekenweek 2018 met het thema natuur. Een film die daar prachtig op aansluit is Nooit meer slapen naar het boek van W.F. Hermans.

Meer...

Leestip: De acht bergen

14 maart 2018

We zitten midden in de Boekenweek en dus tippen we vandaag een boek dat helemaal past bij het natuurthema van de Boekenweek: De acht bergen van Paolo Cognetti.

Meer...

Prijs: Martin Michael Driessen wint De Inktaap 2018

13 maart 2018

Vanmiddag ontving Martin Michael Driessen in Rotterdam voor zijn boek Rivieren De Inktaap, de literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied.

Meer...

Boekenweek: Duik mee in de natuur

9 maart 2018

Vanavond begint de Boekenweek met het Boekenbal Homo Scribens. Dat bal is alleen voor genodigden, maar van 10 tot en met 18 maart kan iedereen meedoen en de natuur induiken. Natuurlijk hebben we enkele tips voor je.

Meer...

Filmtip: De wand

8 maart 2018

Zaterdag begint de Boekenweek 2018 met het thema Natuur. Een film die daar prachtig op aansluit is Die Wand naar het boek van Marlen Haushofer.

Meer...

Leestip: Hazelwoud

7 maart 2018

´Blijf weg uit het Hazelwoud´, zegt haar moeder vlak voor haar ontvoering. Maar Alice slaat haar raad in de wind. Hazelwoud is een spannend fantasyboek van Melissa Albert.

Meer...