15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

filmtip: Shopaholic

22 juni 2017

Aan het einde van het schooljaar als het allemaal spannend wordt, hebben we een luchtige filmtip. Confessions of a Shopaholic naar het boek van Sophie Kinsella.

Meer...

Spannende leestip: In het water

21 juni 2017

Haar debuut Het meisje in de trein sloeg in als een bom. Nu komt Paula Hawkins weer met een spannend boek, over vrouwen die verdrinken: In het water.

Meer...

Briefwisseling: Caroline schrijft Anouk Saleming

20 juni 2017

Lerares Caroline Wisse Weldam vraagt schrijfster Anouk Saleming naar haar dromen en waar ze gelukkig van wordt.

Meer...

Doorlezen: 5 leestips voor liefhebbers van Latino King

19 juni 2017

Ben je op zoek naar net zo´n aangrijpend boek als Latino King? Een realistisch verhaal over een jongere die in de problemen raakt? We geven je vijf doorleestips.

Meer...

Vakantielezen: Nodig Simon uit op je smartphone

19 juni 2017

Lekker op vakantie zonder te slepen met boeken? Lees eens een e-book! De komende maanden stellen we iedere maandag een titel uitgebreid aan je voor. Vandaag: Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli.

Meer...

filmtip: Praten over Kevin

15 juni 2017

Onze blogster Nena Veenstra noemde het twee weken geleden ´een superheftig verhaal´, We need to talk about Kevin van Lionel Shriver, de filmtip van deze week.

Meer...

Spannende leestip: Een van ons liegt

14 juni 2017

Vijf leerlingen zitten in het lokaal, eentje komt er niet levend meer uit. Wie van de andere vier heeft iets te verbergen? Een van ons liegt is een spannend schoolverhaal van Karen McManus.

Meer...

Briefwisseling: Caroline schrijft Rob Ruggenberg

13 juni 2017

Lerares Caroline Wisse Weldam vraagt schrijver Rob Ruggenberg naar zijn bucketlijst en is nieuwsgierig naar hoe het was om de Prijs van de Jonge Jury niet te winnen.

Meer...

Vakantielezen: Lees Verdacht uit de VakantieBieb

12 juni 2017

De VakantieBieb is weer open en er staat een stapel e-books voor je klaar om lekker lang en lui te lezen. We stellen wekelijks een titel uitgebreid aan je voor. Vandaag: Verdacht van Carry Slee.

Meer...

Campagne: Tijd voor spanning en sensatie

9 juni 2017

Vandaag starten de Spannende Boeken Weken. Ben je ook fan van bloedstollende en raadselachtige verhalen? Lees dan verder!

Meer...