15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Filmtip: Haar naam was Sarah

24 mei 2018

Donderdag blijft nog even filmtipdag. Vandaag Elle s´appelait Sarah naar de gelijknamige bestseller van Tatiana de Rosnay.

Meer...

Leestip: Bloed en beenderen

23 mei 2018

Tomi Adeyemi schreef een fantasyserie die ook een inkijkje biedt in onze eigen wereld van nu. Lees nu het eerste deel: Bloed en beenderen.

Meer...

Campagne: Nhung Dam, Tim Hofman en Raoul de Jong gaan 3PAK schrijven

22 mei 2018

In september is het weer Boekenweek voor Jongeren. Vandaag is bekendgemaakt dat Nhung Dam, Tim Hofman en Raoul de Jong de bijbehorende Geschenkbundel 3PAK gaan schrijven.

Meer...

Doorlezen: 3 tips voor fans van Hof van doorns en rozen

21 mei 2018

Vier heerlijk dikke boeken schreef Sarah J. Maas over Feyre en de strijd in het Elfidenrijk. Voor alle fans van Hof van doorns en rozen geven we fijne doorleestips.

Meer...

Campagne: Tom Lanoye schrijft Poëziegeschenk 2019

17 mei 2018

De Vlaamse (toneel)schrijver en performer Tom Lanoye dicht volgend jaar het Poëziegeschenk voor de 7e Poëzieweek. Het thema is Vrijheid. Lanoye schreef alvast het gedicht ´Zonder handen, zonder tanden´.

Meer...

filmtip: Blade Runner

17 mei 2018

In het najaar van 1982 kwam de film Blade Runner in de bioscopen, gebaseerd op een boek van Philip K. Dick. Het is de filmtip van deze week.

Meer...

Leestip: Het dodenhuis

16 mei 2018

Toby zit met een groep kinderen en jongeren opgesloten in een groot huis. Ze zijn Defecten en niet langer welkom in de wereld. Het dodenhuis is een nieuwe spannende YA-roman van Sarah Pinborough.

Meer...

filmtip: Alles is verlicht

10 mei 2018

Hadden we pas al Extremely loud & incredibly close van Jonathan Safran Foer als filmtip. Vandaag is het Everything is Illuminated.

Meer...

Leestip: De onverklaarbare logica van mijn leven

9 mei 2018

Sal zit in zijn examenjaar en piekert over de toekomst en zijn afkomst. De onverklaarbare logica van mijn leven is weer een prachtige jongerenroman van Benjamin Alire Sáenz.

Meer...

Prijs: De Kleine Cervantes 2018 voor Dromer

9 mei 2018

De Kleine Cervantes, de jeugdliteratuurprijs van de Stad Gent, is dinsdag gewonnen door Saskia Maaskant voor Dromer.

Meer...